top of page
  • Nicole

Vooruit Opladen: Verschuivingen Te Verwachten in 2024 in de Nederlandse Thuis Zonne-Energie Wereld

5 vragen die verkopers u niet zullen beantwoorden


Nu we het begin van 2024 markeren, hebben velen van jullie misschien één taak opengelaten: de overstap naar groene energie en het plaatsen van zonnepanelen. We weten dat het kiezen van het juiste bedrijf, merk en kwaliteiten erg verwarrend kan zijn, zeker nu. Misschien heb je zelfs al een of twee offertes ontvangen en wacht dit huiswerk voor de kerstvakantie.


Daarom zijn wij hier om wat hulp te bieden. We hebben de meest verborgen kennis in de branche verzameld, precies wat verkopers u niet zullen vertellen.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste vragen die klanten die zonnepanelen willen kopen vandaag de dag bezighouden:

Vraag #1: Kunnen we in 2024 in Nederland energie aan het elektriciteitsnet leveren?

Dit is nog niet zeker, maar wij adviseren om hier op de juiste manier naar te kijken, namelijk door het systeem zo te ontwerpen dat maximale duurzaamheid voor EIGEN verbruik wordt bereikt, en dat uw zonnepanelensysteem precies de elektriciteit produceert die u nodig heeft. Zo kunt u dus uw volledige elektriciteitsrekening besparen.


Vraag #2: Gaan zonnepanelen prijzen in 2024 in Nederland dalen?

Aangezien er in 2023 al sprake was van een serieuze prijsdaling van 30-40%, is het niet waarschijnlijk dat de prijzen nog verder zullen dalen, zeker omdat de huidige prijsstelling al dichtbij productieprijzen ligt.

Soms ontvang je ZEER lage aanbiedingen. Laat je niet meteen verleiden. Probeer te achterhalen waarom de prijs zo laag is. Meestal gaat het om oude zonnepanelen die al een paar jaar opgeslagen liggen en verkocht moeten worden. Soms hebben de panelen kleine gebreken die de prijs verlagen, maar dit wordt meestal niet aan de klant verteld.

Houd er rekening mee dat oude panelen een lager rendement hebben en uiteindelijk meer zullen kosten. In het ergste geval kan de apparatuur gevaarlijk zijn.

Vraag #3: Zal ik een oude voorraad panelen kopen die niet in 2024 is geproduceerd?

Absoluut niet! In 2024 zullen er nieuwe zonne-energietechnologieën op de markt verschijnen die een revolutie teweeg zullen brengen in de prestaties van zonne-energie bij u thuis. Zoals kleinere panelen, een hoger rendement van 30%, werkzaamheid bij weinig licht, vooral geschikt voor het Nederlandse weer, en de nieuwe glas-glas generatie. Als u panelen koopt en het is niet duidelijk wanneer ze precies zijn geproduceerd, is ook de levensduur niet duidelijk, en dit systeem blijft bij u 30 jaar.

Vraag #4: Zal ik nu ook in batterijen investeren?

Batterijen zijn de toekomst, omdat alle energie die je overdag opwekt, kan worden opgeslagen en 's middags als je thuis bent kan worden gebruikt. Batterijen prijzen zijn echter nog steeds hoog en het is beter om een zonnesysteem te installeren met een thuisbatterij-klaar systeem. Wij verwachten dat in het tweede kwartaal van 2024 de prijzen zullen dalen. Blijf op de hoogte en volg onze nieuwsbrief voor meer informatie!


Vraag #5: Wat zijn de trends voor 2024 op het gebied van micro-omvormers?

Er zijn al verschillende nieuwe micro-omvormers geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Deze micro-omvormers kunnen op verschillende zonnepanelen worden aangesloten en door de producenten worden aangemerkt als micro-omvormers met een hoger rendement. Ons technisch team heeft ze onderzocht en we zien al verscheidene nadelen aan deze nieuwe generatie van micro-omvormers:

1.       Ze hebben allemaal betrekking op eenfasige apparatuur, wat niet is aangeraden voor driefasige systemen of voor meer dan 10 zonnepanelen.

2.       Ze zijn verbonden aan meerdere zonnepanelen en niet specifiek aan één enkel zonnepaneel, waardoor ze eigenlijk meer een stringomvormer dan een micro-omvormer zijn. Als bijvoorbeeld één micro-omvormer niet werkt, kunnen meerdere zonnepanelen worden uitgeschakeld!

3.       Deze nieuwe omvormers proberen een hoog rendement te bereiken door veiligheidsbelemmeringen te omzeilen, wat kan leiden tot elektriciteits overbelasting. Dit maakt hun levensduur erg kort en daarom is hun garantietermijn slechts 12 jaar!

Te samenvatten: wij raden u aan om te kiezen voor de IQ-8-serie van Enphase, dé marktleider op het gebied van micro-omvormers, met 25 jaar garantie en het hoogste rendement onder alle weersomstandigheden.

 

Nu we u alle verborgen kennis hebben gegeven, bent u klaar om verder onderzoek te doen naar zonnepaneleninstallaties.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met onze experts!

Op zoek naar een vrijblijvende offerte met onze beste prijsgarantie?


Maak je klaar voor feestdagen op zonne-energie en sluit je aan bij onze tevreden klanten door vandaag nog een GRATIS en vrijblijvende offerte aan te vragen, inclusief onze beste prijsgarantie

Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram! Wij horen graag uw opmerkingen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page