top of page
Lying in Green Field

Zonnepanelen Financiering & Subsidie 

Dankzij goedkoper wordende zonnepanelen en stijgende elektriciteitskosten is investeren in zonne-stroom ook zonder subsidies een verstandige financiële beslissing. Hoewel veel mensen ervoor kiezen om met spaargeld zonnepanelen aan te schaffen, zijn er ook andere financieringsmogelijkheden om de overstap naar zonnepanelen mogelijk te maken.

lines 4.png

Wij onderzoeken de verschillende financieringsmogelijkheden om investeren in zonnepanelen realiseerbaar te maken.

  • Zonnepanelen financieren met spaargeld

  • Speciale Kredieten

  • Kosten zonnepanelen in uw hypotheek meenemen

  • Subsidies aanvragen om de installatiekosten te dekken

  • Financieren zonnepanelen met milieulening

Zonnepanelen waren voorheen alleen bestemd voor mensen met een grote beurs, dit is gelukkig veranderd. Tegenwoordig is het voor bijna iedereen toegankelijk om te genieten van de vele voordelen van dit fantastisch product.

De forse prijsdalingen van de afgelopen jaren, samen met flexibele financieringsmogelijkheden hebben hieraan bijgedragen.

Heeft u een financiering nodig?

Family Meal

Zonnepanelen financieren met spaargeld

Investeren in zonnepanelen met uw eigen spaargeld is de meest economische en voor de hand liggende optie die er is.

Door de rente op leningen te vermijden, kunt u uw rendement maximaliseren. Als u eigen middelen beschikbaar hebt, is investeren in zonnepanelen een verstandige beslissing. Het rendement van zonnepanelen is vergelijkbaar met een rentepercentage van ruim 6-8%, wat aanzienlijk hoger is dan de rente van een doorsnee spaarrekening.

Zodra u de initiële investering heeft terugverdiend, kunt u nog minstens 20-30 jaar genieten van pure winst. Ons team kan u helpen de potentiële besparingen te berekenen en u adviseren over de meest kosteneffectieve financiering voor uw specifieke situatie.

Speciale Kredieten

Wij zijn van mening dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te genieten van de voordelen van zonnepanelen, ongeacht zijn financiële situatie. Daarom werken we samen met verschillende bedrijven voor zonne-kredieten om u te helpen met speciaal op maat gemaakte financiële oplossingen.

 

Als u interesse heeft in zonnepanelen, maar het financieren een probleem is, kunnen onze financiële experts u helpen. Neem contact op voor meer informatie. Samen met u zoeken we naar een financiële oplossing die bij uw budget past zodat ook u direct kunt genieten van de voordelen van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen meenemen in uw hypotheek

Als particulier kunt u ook in aanmerking komen voor belastingvoordeel bij investeringen in duurzame verbeteringen zoals zonnepanelen of zonneboilers. Als u ervoor kiest om deze investering te financieren met een lening, kunt u de betaalde rente als aftrekbare uitgave vermelden.

 

Veel hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid om extra ruimte voor zonnepanelen op te nemen in nieuwe of bestaande hypotheken, waardoor u energiebesparende maatregelen meefinanciert via uw hypotheek.

 

Zo kunt u tot 106% van de waarde van uw woning lenen (in plaats van de standaard 100%), waardoor u optimaal profiteert van de hypotheekrenteaftrek en duurzamer wordt.

Subsidies aanvragen om de installatiekosten te dekken

Op dit moment is er geen subsidie ​​beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen door particulieren. De gedachte hierachter is dat investeren in zonnepanelen al zeer rendabel is, ook zonder subsidies.

Bovendien zijn particulieren vanaf 01.01.2023 volledig vrijgesteld van btw, wat een aanzienlijke kostenbesparing van 21% oplevert. Dit vertaalt zich in honderden euro's aan besparingen.

Het is echter goed om te weten dat verschillende provincies en gemeenten hun eigen subsidieprogramma's voor duurzame energie-initiatieven hebben. Wilt u weten of uw gemeente of provincie zo’n subsidie aanbiedt, kijk dan op hun website voor meer informatie.

Milieuleningen beschikbaar om zonnepanelen te financieren

Als u aarzelt om uw spaargeld te gebruiken of niet over voldoende geld beschikt, is er wellicht een oplossingen zoals het aanvragen van een 'milieulening'. Dergelijke leningen zijn specifiek ontworpen om de overgang naar duurzame energie te vergemakkelijken en milieu-inspanningen te ondersteunen.

Deze leningen worden niet alleen vaak tegen gunstige voorwaarden aangeboden maar kunnen ook nog eens fiscaal voordelig zijn.

Gratis en geheel vrijblijvend

bottom of page